dimarts, 11 d’abril de 2006

Bunyols de vent o de Quaresma

Ja fa alguns dies que es veuen a les pastisseries els bunyol de vent, també coneguts com a bunyols de Quaresma. Aquesta tarda en prepararé uns quants per dur-los demà a la feina. La recepta és molt senzilla.

Ingredients:
  • 250 g farina
  • 250 ml llet
  • 150 g sucre
  • pell ratllada d'una llimona
  • 1 cullerada de postres de llevat Royal
  • 2 ous
  • 1 copeta d'anís
  • oli de gira-sol

Elaboració:

Barregem la farina, la llet, el sucre, la pell de llimona, el llevat i els rovells d'ou. Es fa una massa i es deixa reposar durant 1 hora. Es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a la massa amb l'anís. Es bat tot molt bé. S'agafen cullerades d'aquesta barreja i es tiren en força oli ben calent fins que es fregeixin els bunyols. Quan estan fets s'hi tira sucre per sobre.