dissabte, 25 de febrer del 2006

"Tales of the Unexpected", de Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) és un clàssic de la literatura infantil i juvenil, i algunes de les seves obres han estat adaptades cinematogràficament com, per exemple, "Charlie i la fàbrica de xocolata". També és conegut per obres dirigides a un públic adult.

Una de les lectures obligatòries a l'Escola Oficial d'Idiomes ha estat "Tales of the Unexpected". Aquestes "Històries Imprevistes" són setze relats àcids i macabres plens d'humor negre, sorpreses esgarrifoses i girs inesperats. Un home que aposta la mà de la seva filla amb un expert enòleg; una dóna que mata el seu marit amb una cuixa de xai i els policies a càrrec de la investigació es mengen l'arma del delicte; un viatger que es llança per la borda d'un transatlàntic per guanyar una aposta; uns hostes que romanen a casa d'una mestressa més temps del que preveien o un gat misteriós que amenaça la vida domèstica són alguns dels extravagants personatges que protagonitzen aquestes històries imprevistes.

El llibre és ple d'elements extraordinaris i sobrenaturals, de terror i d'humor negre. Moltes d'aquestes històries curtes han estat versionades a la televisió per la BBC i TV3 les va emetre en el seu moment.