diumenge, 20 de novembre del 2005

Real Madrid, 0 - FC Barcelona, 3: vaja bany!


"No quedem a les 19.15, que no trobarem lloc", ens diu en Txema. "Ok. Doncs a les 18.45".

A les 18,45 arribem al bar "30 nits", de Sant Andreu, en Sergi i jo. En Txema està a la barra, assegut a un tamboret i amb una Estrella a la mà. Ja no hi ha més cadires. El lloc és bo, però ens haurem de passar tot el partit de peu. Intentem buscar un altre lloc per veure'l, però res, sembla que tot Sant Andreu ompli els bars on es pot veure el partit.

És curiós això del futbol. Et fa treure de dins teu els instints més primaris. Cantar, cridar, celebrar, criticar,... En definitiva, complicitat amb gent que no coneixes de res.

Des del minut 15, moment en què marca Eto'o, fins el final del partit, el joc del Barça va ser perfecte. "Vaja bany els hi estem fotent", comentem. La defensa, impecable; el mig del camp, ajudant en defensa i organitzant l'atac; i, a l'atac, en Ronaldinho, l'Eto'o i en Messi... impressionant! Tot un recital de futbol modern d'atac.

Abans d'acabar el partit, ja ens adonem que avui serà una d'aquelles nits màgiques que ens diu l'amic Puyal. I així va ser: el Santiago Bernabeu aplaudint el joc culé i l'equip blanc ridiculitzat. I què podem dir del Real Madrid? Mala planificació esportiva i jugadors que es dediquen més a la vida social que a fer la seva feina i que estan en el declivi de la seva vida esportiva.

Podem dir que comença una nova era blaugrana, i que la galàxia blanca s'està convertint en una Nana Blanca ("remanent estel·lar que resulta de l'esgotament del combustible nuclear d'una estrella"), o en un Forat Negre ("colapse d'una estrella"). Wikipedia dixit.