dissabte, 13 de juliol del 2013

Toscana: Arezzo i Cortona

Darrer dia a la Toscana. Deixen la casa on hem estat tan bé pel matí i ens dirigim cap a Arezzo, potser no tant coneguda com altres destins de la regió, però amb un casc antic realment interessant.

Iniciem la visita en la inclinada i bonica Piazza Grande, on es troben el Palazzo delle Logge Vasariane i el Palazzo della Fraternità dei Laici. Al darrera mateix de la plaça es troba el Pieve di Santa Maria, església romànica del segle XII, i no gaire lluny es troba la catedral i la Casa di Petrarca.

A banda de passejar pels seus carrerons, és d'obligada visita la Chiesa di San Francesco. Decora l'absis de l'església una de les majors obres de l'art italià, el cicle de frescos de Piero della Francesca de la "Llegenda de la Veracreu", on s'explica en 10 episodis la història de la creu on Jesús va ser crucificat.



Deixem Arezzo i ens dirigim cap a Cortona. La població, també d'origen etrusc, sembla escampar-se avall del turó on es troba. Des de Piazzale Garibaldi es tenen unes esplèndides vistes de la planura fins al Llac Trasimeno, ja en la veïna Umbria. A la cèntrica i inclinada Piazza della Repubblica es troba el Palazzo Comunale. En un passeig arribes a l'atractiva Piazza Signorelli i a la catedral. La resta de la visita és perdre't pel laberint d'empinats carrers de la població.



Dinem tranquil·lament a Cortona. En acabar, autopista i carretera fins a Civitavecchia. En total han estat 1550 quilòmetres per terres italianes. El ferri surt a quarts d'onze de la nit, però cal estar un parell d'hores abans. Ens esperen unes vint hores de navegació fins a Barcelona: dormir, prendre el sol, llegir i recordar aquest bonic viatge.

4 comentaris:

Laia ha dit...

Que maco tot!!

Candela ha dit...

Uau, quin viatget!! Disfruteu!!

el Shysh ha dit...

Apa, en el cos vos ho emporteu. Salut

Mariló Sanz ha dit...

Hola, m'agrada el que conteu i com ho conteu...eixa barreja amb un poc de tot...per la qual cosa EL RACÓ VIATGER DE MARILÓ us atorga un premi. Si l'accepteu i en voleu saber més entreu en : http://racoviatgermarilo.blogspot.com.es/2013/07/premi-versatile-blogger-2013-al-raco.html