dissabte, 12 de gener del 2013

La Mola i el Montcau, des del coll d'Estenalles

Aquesta és una de les excursions maques, properes i fàcils que es poden fer des de Barcelona i que s'endinsa al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Són uns 12 km d'anada i tornada, que es poden fer en menys de quatre hores. A nosaltres ens han sortit cinc hores i mitja, dinant i badant inclòs.

Ens trobem a quarts d'onze del matí al coll d'Estenalles (PK 14,8 de la carretera de Terrassa a Navarcles), a l'aparcament que hi ha al costat del centre d'informació del parc (870 m). L'itinerari no és gens perdedor, només cal seguir les fites taronges.

El camí comença al costat mateix del centre i puja fins al coll d'Eres, on hi trobem una bifurcació: un camí et mena cap el Montcau i l'altre cap a la Mola. Agafem aquest últim, el qual s'endinsa per un bonic bosc. Abans d'arribar al monestir, visitem els Òbits (unes balmes del massis, aprofitades per construir habitacles durant l'edat mitjana) i el morral del Drac (un monòlit modelat capriciosament per l'erosió, amb llegenda inclosa de moros, dracs i cavallers). Arribem a la Mola (1103 m), on es troba el monestir romànic de Sant Llorenç, als volts de l'una del migdia. Aprofitem per dinar al costat del monestir, a recer del vent.

Des de la Mola, reprenem la ruta; només cal desfer el camí. Un cop arribem al coll d'Eres, agafem el camí que, en forta pujada, ens condueix directament al cim del Montcau (1056 m), un bonic cim rocallós amb àmplies panoràmiques. Arribem als cotxes als volts de les quatre de la tarda.





5 comentaris:

Laia ha dit...

Un excursió molr maca. El Quim ja em diu que la vol fer :)

Crochetmestres ha dit...

Doncs a mi també m'hagués agradat. Tinc ganes d'anar a St llorenç

Candela ha dit...

I anar a dinar a Mura...

Anònim ha dit...

Hola,
Aquest sender està millor marcat que altres del parc,no? ;-)
Excursió maca que m'apunto a la llista de pendents.
Mònica R E

Anònim ha dit...

Diumenge passat vaig fer la Mola, un sender molt bonic.
Mònica R E