dijous, 13 de desembre del 2012

Okonomiyaki

Aquest mes de desembre, el nou Centre Cívic de Navas ofereix una sèrie de tastets dels cursos que oferiran el proper any. Jo m'he apuntat a un tastet de cuina japonesa i aquest vespre hem cuinat Okonomiyaki, un tradicional plat japonès que ve a ser una massa amb diversos ingredients cuinats a la planxa. Se'l coneix com pizza o truita japonesa. Fàcil, ràpid, sa. Tant m'ha agradat que l'incorporo al meu receptari.

Recepta per a dos persones. Tallem a tires fines 200 g de col, 200 g de calamar o sèpia, 200 g de bacó. Ho afegim en un bol amb 200 g de gambetes pelades. En un altre bol fem la massa amb 2 ous, 200 g de farina i 1 got d'aigua. Ho mesclem molt bé i ho incorporem a l'altre bol. Tot ben barrejat.

En una paella antiadherent, posem una mica d'oli i afegim la massa fent una truita d'uns 5 cm d'alt. Deixem coure, donem la volta i deixem coure per l'altre cantó. Posem la truita en una safata de servir i decorem amb una bona cullerada de maionesa, salsa Okonomiyaki (recorda la salsa barbacoa o Worcester), empolvorem amb Katsuobushi (encenalls de tonyina seca, fermentada i fumada). Quan anem a servir, escampem la salsa bé per tota la massa.

És deliciós i hi ha moltíssimes receptes.


3 comentaris:

Candela ha dit...

Yummy, té una pinta al.lucinant!!

Laboratoridecuina ha dit...

Té una pinta fantàstica, i a mi personalment la col sempre m'ha agradat molt! Genial!

Unknown ha dit...

Benvolgut Ramon
Som la Laura Solanilla i en F. Xavier Medina, professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual t’agrairíem molt si ens poguessis facilitar-nos la teva ajuda.

En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.

Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.

En aquest sentit, t’agrairem si pots fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que coneguis, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.

Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.

Gràcies per la teva col•laboració

Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)