dimarts, 17 de juliol del 2012

Ni d'Eva ni d'Adam, d'Amélie Nothomb

Cinquè llibre de l'escriptora belga Amélie Nothomb que llegeixo. Novel·la escrita en l'estil directe i provocador de l'escriptora, amb referències constants a la cultura japonesa.

"Ni d'Eva ni d'Adam" (2007) és una novel·la curta i, en certa manera, autobiogràfica. L'Amélie del llibre, així com l'escriptora, va néixer al Japó. Després de força anys allunyada del país, hi retorna als vint anys per millorar les seves competències lingüístiques en el japonès, idioma que va aprendre de petita. Amb aquesta intenció, s'ofereix com a professora de francès. Rinri, un jove japonès respon l'anunci. Poc després, la relació professora-alumne es converteix en alguna cosa més.

"El concepte de llibertat és un tema tan utilitzat que les primeres paraules ja em fan badallar. L'experiència física de la llibertat és una altra cosa. Qualsevol hauria de tenir sempre alguna cosa de la qual fugir, per conrear aquesta meravellosa possibilitat. De fet, sempre hi ha alguna cosa de la qual fugir. Encara que tan sols sigui d'un mateix."

Si us ha agradat aquesta novel·la, us recomano que llegiu "Higiene de l'assassí" o "Estupor i tremolors", on gaudireu d'una Nothomb més càustica.

2 comentaris:

Belen ha dit...

ostres ramon! gracies per les recomanacions, jo etsic passant una època molt lectora ara també!

petons i bon estiu...

Belen ha dit...

l'estic llegint i m'està encantant!

bon estiu