dilluns, 28 de maig del 2012

París: riba dreta del Sena (1)

Comencem la visita en l'Hôtel de Ville, l'ajuntament de la ciutat. Molt a prop es troben la Tour de Saint-Jacques (torre gòtica de l'antiga església de Saint-Jacques-la-Boucherie) i un dels exemples de l'arquitectura moderna més famosos del món, el Centre Georges Pompidou, concebut com a un complex multicultural. Sortint del centre, visitem la renaixentista Fontaine des Innocents, el centre comercial Forum des Halles i una de les esglésies més boniques de París, l'església de Saint-Eustache.



Després de dinar visitem un dels museus més importants del món, el Musée du Louvre. Aquest museu alberga magnífiques col·leccions d'art i antiguitats. És un museu on et pots passar dies, però no és la nostra intenció i centrem la visita en una selecció prèvia d'obres: la Venus de Milo, la Victòria de Samotràcia, la Gioconda de Leonardo da Vinci, l'estàtua de Ramsés II, Amor i Psique d'Antonio Canova, Esclau moribund de Miguel Ángel...





Sortint del museu, en metro directes a Charles de Gaulle-Etoile. L'Arc de Triomphe, les obres del qual es van iniciar el 1806, és el símbol de l'epopeia napoleònica. Ofereix unes vistes excepcionals des del seu mirador tant dels Champs-Elysées com de la resta de la ciutat. Dotze avingudes conflueixen en aquesta plaça. L'arc està en el centre d'un gran eix de 8 km que separa el Grande Arche de La Défense i l'Arc de Triomphe du Carrousel, al costat del Louvre.



1 comentari:

enerby ha dit...

Quina visita guiada més completa, sembla que hi hagi nat jo a Paris ;)