dilluns, 23 d’abril del 2012

La carretera, de Cormac McCarthy

Fa un parell d'anys vaig anar al cinema a veure "The road" (2009), una molt bona pel·lícula dirigida per en John Hillcoat i protagonitzada per en Viggo Mortensen. La pel·lícula és un reflex fidel del llibre homònim de'n Cormac McCarthy, llibre que tot just acabo de llegir.

"La carretera" (2006) ens conta la història del viatge d'un pare i d'un fill cap el sud, en direcció al mar, a través d'un món post-apocalíptic, de paisatges cremats i ciutats destruïdes. És un món famolenc, cendrós, fred i perillós, tot animal i planta gairebé ha desaparegut i els pocs humans restants sobreviuen com poden. Fill i pare viatgen a través d'aquesta desolació cercant aliment i refugi.

Llibre angoixant que descriu un món sense cap esperança i on els pocs vestigis d'humanitat es troben en els diàlegs entre el fill i el pare.

"En despertar-se al bosc, enmig del fred i la negror de la nit, va estirar el braç per tocar el nen que dormia a la seva vora. Negres nits més enllà de la foscor i cada dia més gris que l'anterior. Com el principi d'un fred glaucoma que entela el món."

1 comentari:

el Shysh ha dit...

No he vist la peli, pero el llibre és un torrent gris d'emocions i una bellísima història d'AMOR entre pare i fill.