divendres, 22 de juliol del 2011

Nova York: Lower Manhattan

Comencem la visita a Battery Park. En el parc es troba el Castle Clinton (fortalesa construïda en 1811), lloc on es compren les entrades (13 USD) del ferri a l'Estàtua de la Llibertat (símbol de la ciutat, inaugurada en 1886, regal de França per commemorar el centenari de la independència dels Estats Units) i a Ellis Island (uns dotze milions de persones van passar per aquest centre d'immigració entre 1892 i 1924).



Després de la visita, ens arribem al proper Bowling Green, que és el parc més antic de la ciutat. En un extrem del parc es troba l'escultura de bronze Charging Bull d'Arturo Di Modica.


Pugem per Broadway fins a Wall Street. Molt ha canviat la ciutat des de ser una petita colònia holandesa a convertir-se en el centre econòmic i financer del món. En aquest carrer es troben el New York Stock Exchange (major mercat d'accions del país, fundat en 1792) i el Federal Hall (lloc on George Washington va prestar jurament com a primer president dels Estats Units).


Tornem a Broadway per visitar Trinity Church (església episcopal, construïda en 1846, d'estil neogòtic sobre una església original de 1697) i St Paul's Chapel (petita església d'estil georgià, construïda en 1766 i lloc d'homenatge de les víctimes de l'11-S).



Molt a prop de la capella es troben el World Financial Center i el World Trade Center, de trist record. Deu anys després dels atemptats, la Freedom Tower i tot el projecte van prenent forma. La torre, de 541 m (1776 feet, any de la declaració d'independència), es convertirà en l'edifici més alt dels Estats Units.


Finalment, acabem la visita al City Hall Park, on es troben el Woolworth Building (construït en 1913 i batejat com la catedral del comerç, va ser l'edifici més alt del món fins que en 1930 es va construir el Chrysler Building) i el City Hall (ajuntament de Nova York).