dissabte, 8 de gener del 2011

También la lluvia, d'Iciar Bollaín

Ahir al vespre vaig anar al cinema a veure la pel·lícula que representarà Espanya en els propers Oscars. Denúncia social i denúncia històrica en la mateixa pel·lícula.

"También la lluvia" (2010), d'Iciar Bollaín, narra la història del rodatge d'una pel·lícula a Bolívia en uns moments de gran tensió social. Sebastián (Gael García Bernal), director de cinema, arriba a Cochabamba (Bolívia) amb la intenció de rodar una pel·lícula sobre la cruesa dels conquistadors espanyols, l'esclavitud de la població indígena i l'espoli dels seus recursos naturals. Costa (Luís Tosar), el productor, ha escollit Bolívia per al rodatge, el país més pobre de Sud-Amèrica, ja que els extres estan disposats a treballar per només un parell de dòlars al dia.

Mentre l'equip de rodatge està només preocupat en la seva pel·lícula, al seu voltant hi està havent una revolució contra l'increment del preu i la privatització del subministrament de l'aigua. Irònicament i sense saber-ho, assignen a Daniel (Juan Carlos Aduviri), líder de les protestes socials, el paper de Hatuey (líder taïno que va liderar una revolta contra els espanyols).

Passat i present es van difuminant en aquesta fantàstica pel·lícula en una terra on s'ha comès tota mena d'abusos contra la població, des del genocidi dels espanyols fa 500 anys fins a l'actual corrupció de les classes dirigents i les multinacionals.

2 comentaris:

el Shysh ha dit...

Aquesta té punts perquè mogui el cul cap al cinema. Bollaín, Tosar i Garcia Bernal m'agraden i el tema pinta molt interessant.

Nutsue ha dit...

Ni que m'haguessis llegit el pensament Ramon! just estava mirant a la cartellera aquesta pel.lícula!