dimecres, 3 de març del 2010

Avatar, de James Cameron

Després de la feina, he anat amb la Clara i la Glòria a veure "Avatar" (Estats Units, 2009), de James Cameron, amb tota l'espectacularitat de la 3D.

Jack, un veterà de guerra paraplègic, participa en una expedició a un altre planeta, anomenat Pandora, per estudiar els recursos minerals del seu subsòl. Però Pandora és un món amb una increïble diversitat de fauna i flora i habitada pels Na'vi, una raça que viu de forma sostenible amb el seu entorn. La ment de Jake i d'altres científics és traslladada als cossos d'uns Na'vi creats genèticament, perquè puguin infiltrar-se i estudiar-los. Cada cop queden més fascinats per la seva cultura, però altres membres de l'expedició segueixen únicament interessats en els recursos naturals del planeta.

Molt bona pel·lícula de ciència-ficció amb un rerefons ecològic. M'ha recordat la hipòtesi Gaia (hipòtesi formulada per James Lovelock que explica el planeta Terra com a un superorganisme capaç d'autoregular-se gràcies als processos biogeoquímics) i les formes de viure de certs pobles que viuen en harmonia amb la naturalesa.

3 comentaris:

Cole& ha dit...

carai! la tinc pendent de veure, però quan la gent va en massa a veure algo se'm treuen les ganes... La recomanes doncs?

pd: com qur ratolí? XDD

Hormiguica ha dit...

A mi me gustó mucho. Esperaba algo más tipo Guerra de las Galaxias y como ese tipo de pelis no me apasionan me quedé gratamente sorprendida.
Y eso que la vi en 2D.

Pedraforca ha dit...

Aneu a mirar-la en 3D !!! és un espectacle increïble...