dimarts, 23 de febrer del 2010

Els homes que no estimaven les dones, d'Stieg Larsson

Malgrat les meves reticències inicials, avui he acabat de llegir aquest llibre, tot un èxit de vendes. Em vaig animar en veure que diversos amics, amb gustos literaris diferents, me'l recomanaven. "Els homes que no estimaven les dones" (2005), d'Stieg Larsson, és la primera part de la trilogia Millenium.

El periodista Mikael Blomkvist és condemnat per difamació al fer públiques unes greus acusacions contra un dels empresaris més importants del país. Desacreditat, decideix prendre's un any sabàtic i aprofitar per encarregar-se d'un cas ben especial: en Henrik Vagner, membre d'una de les famílies més poderoses de Suècia, li demana que investigui la desaparició de la seva neboda, la Harriet Vanger, ocorreguda gairebé trenta anys enrere. En la investigació concidirà amb la Lisbeth Salander, una noia estranya, introvertida i un personatge de ficció ben interessant.

Correcta novel·la negra, però esperava molt més, sobretot per les crítiques i recomanacions que havia rebut.

5 comentaris:

albis ha dit...

Jo fa temps que tinc aquest llibre en llista d'espera, tot i que també sóc reticent a llegir el que tothom posa pels núvols, ni tampoc m'agrada gaire la novel·la negra... ja veurem si l'agafo algun dia!

Hormiguica ha dit...

Es lo malo cuando todo el mundo te recomienda un libro, a veces tienes demasiadas expectativas puestas en él y te quedas un poco chafado.

A mí me gustó la trilogía y me mantuvo enganchada y entretenida durante los tres libros, que es lo que busco al leer un libro. Pero, como en todo para gustos, los colores.

A ver con qué te pones ahora....

Baby Lemonade ha dit...

Jo me'l vaig llegir ja fa temps i just quan l'estava acabant va començar el boom. Senzillament no ho entenc. El llibre em va agradar però tampoc crec que sigui per a tant. També he llegit el segon i haig de dir que em va agradar menys que el primer tot i no estar malament.
El tercer em fa mandra començar a llegir-lo jajaja

tina ha dit...

Doncs jo el vaig començar i no el vaig poder acabar... Després, però, em van dir que al principi sí que és una mica pesadet. Potser l'hauré de tornar a agafar. Algun dia.

Aninia ha dit...

A mi em va passar el mateix...m'he llegit el primer i el segon, esperant que la cosa millorés, però tinc en espera la tercera part, i no sé si el començaré, de moment no tinc gaire presa, encara que no m'agrada deixar les coses a mitjes....