diumenge, 27 de setembre del 2009

Sardanes, falcons i castells

Últim dia de les Festes de la Mercè. Com gairebé cada any, he anat a donar un volt pel Barri Gòtic i gaudir de la festa.

En primer lloc, m'he arribat al Pla de la Seu a escoltar sardanes i veure el concurs de colles sardanistes.



A quarts de dotze he fet via cap a la Plaça de Sant Jaume, per veure el Matí de falcons, amb els Falcons de Barcelona i els Falcons del Riberal (Catalunya Nord). La llengua i la cultura no entenen de fronteres.


I, finalment, a les dotze, un món que m'apassiona, la Festa castellera, amb la participació dels Castellers de Barcelona, dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa.




10 comentaris:

Cole& ha dit...

A veure si t'animes tu també a fer el gorro resutlón XDDD quan tu el facis, jo també jaja

Has anat a veure els castells??? :O
Jo vaig anar el dijous a veure els de les colles de Barcelona i una mica més i moro en l'intent pq fèia un sol!! El que m'agrada molt és el ball de bastons i ahir se'm va passar... No sabràs si fan classes en algun lloc? (ja posats...)

ramon ha dit...

Ball de bastons? M'estimo molt els meus dits! Ara, sardanes...

Lourdes ha dit...

pro quin dia més cultural!!!! així m'agrada!!! ES QUE LES NOSTRES TRADICIONS... jo havia estat ficada en temes d'aquests...jijij quan era jove...

Cole& ha dit...

Ramon! ja et buscaré el patró :) de totes maneres si tens temps passa't per la web http://giftjap.info/ q hi ha un munt de llibres de ganxet super interessants! jo estic com boja!!! xDDD

Cole& ha dit...

Ja he arreglat el problema dels comentaris del meu blog! he tret la part de "verificació" i ja es pot comentar sense "sorpreses"

Cole& ha dit...

Si si, ja n'he hagut d'esborrar dos! XD però paciència, quin remei!

Cole& ha dit...

Si si, ja n'he hagut d'esborrar dos! XD però paciència, quin remei!

Unknown ha dit...

Holaaa!!
Em dic Roser Vilaplana i estava buscant fotos de sardanes per internet perquè estic fent un treball de la sardana i de cop he topat amb la primera foto que tens penjada en la que surt una sardanista que sóc jo!jaja
M'ha fet molta gràcia! La veritat és que va ser un concurs que vaig disfrutar moltíssim, però molt! Espero que des de fora també es disfrutés tant.
Per cert! Trobo fantàstic el dia que vas passar! Tant de bo hi hagués mé sgent que volgués passar un dia com aquest!
A veure si et veig algun altre dia a algun concurs! Vine'm a dir alguna cosa!!jeje. Per cert! Què et va semblar? N'havies vist mai cap?? Ets sardanista? Ostres és que m'ha fet molta gràcia!

Fins ara!
Roser

ramon ha dit...

Hola Roser!

M'agrada molt l'expressió popular i, si és nostrada, encara més. No ballo sardanes, però reconec que m'agradaria força aprendre'n.

Et demano disculpes per haver publicat la teva fotografia. Però m'era difícil parlar de la sardana sense els seus protagonistes, els sardanistes. Si vols que la despengi, no tens més que dir-m'ho.

Vaig poc a concursos però, si et veig, no tinguis cap dubte que passaré a saludar-te.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

En aquest article es dóna a la llum en la qual podem observar la realitat.