dissabte, 22 d’agost del 2009

48 hores a Porto

En un estiu que me l'estic passant a ritme de fado, no podia ser d'altra manera que anar a passar una setmana a Portugal.

Porto és una ciutat aixecada a la desembocadura del riu Duero. El seu casc antic va ser declarat Patrimoni de la Humanitat. Al punt més alt es troba la catedral, un bon mirador sobre la ciutat. Al seu voltant, el barri de Barredo manté intactes les seves característiques medievals.




Baixant cap el riu, t'endinses a la Ribeira, un barri ben pintoresc, ple de cases amb la façana pintada de colors al costat del riu. Just a l'altra riba, a Vila Nova de Gaia, es van instal·lar la majoria de caves que produeixen el famós vi de Porto.



Altres punts d'interés que completen la visita a la ciutat són la Torre dos Clérigos (amb bones vistes de la ciutat), l'estació de Sao Bento (i les seves rajoles), el mercat de Bolhao, els seus cafès tradicionals, els ponts que travessen el riu, el recorregut fluvial (en tramvia o vaixell), la Casa da Musica (edifici modern de l'arquitecte Rem Koolhaas), les platges i el passeig marítim entre Foz do Douro i Matosinhos.


Una ciutat per visitar sense presses, asseure't en un cafè i assaborir l'enyorança i dolça decadència d'una ciutat en ple procés de reforma i rehabilitació.

2 comentaris:

Nutsue ha dit...

Al final vas triar Portugal? Jo no hi he estat mai però les fotos tenen una pinta genial, així que suposo que has d'haver disfrutat molt el viatget. Ja ens explicaràs en directe!

Pedraforca ha dit...

Molt bones fotos i un bon tex descriptiu de les vostres vacances. M'ha agradat força.
Adéu