diumenge, 1 de febrer del 2009

La història més bella del món, de Dominique Simonnet et al.

Aquest és un llibre fantàstic, que parla dels secrets dels nostres orígens, amb un llenguatge planer i narrat amb pocs tecnicismes. Està estructurat en tres capítols, en els quals s'estableix un diàleg entre Dominique Simonnet i tres experts: amb Hubert Reeves (astrofísic) sobre l'origen de l'univers, amb Joël de Rosnay (químic orgànic) sobre l'origen de la vida i amb Yves Coppens (paleontòleg) sobre l'origen de l'home.

"En el primer acte, doncs, comença la nostra història... Nosaltres l'abordarem pel passat més llunyà a què pot accedir la ciència: 15.000 milions d'anys abans de la nostra era, el famós Big Bang".

"El segon acte s'obre, fa 4.500 milions d'anys, en aquest planeta singular, situat no massa a prop ni massa lluny d'un Sol oportú. La matèria continua la seva frenètica obra d'agrupaments".

"En el tercer acte, en un bell decorat de sabana seca, l'últim avatar de la vida ocupa tota l'escena. Heus aquí l'home, el de debò. Animal, mamífer, vertebrat i primat per damunt de tots... Que tots som simis africans ara és prou cert".

Una bonica història, potser la més bella, ja que és la nostra.

1 comentari:

Belen ha dit...

aquest és el llibre que deies que m'agradaria? mmm... li hauré de donar un cop d'ull!

petons