diumenge, 18 de gener del 2009

The Blair Witch Project, de Daniel Myrick i Eduardo Sánchez

Festival de Sitges, 1999. Entrades exhaurides per veure "The Blair Witch Project" (Estats Units, 1999). Al mes següent vaig anar al cinema a veure-la. Vaig sortir molt decebut. Aquesta tarda l'he vista per segon cop.

La pel·lícula pot presumir d'haver estat un gran èxit comercial, malgrat el seu pressupost ridícul, i haver estat un autèntic fenomen de masses. Per a mi, el millor d'aquest fals documental va ser la seva intel·ligent promoció al presentar-la com a una història real, algun moment angoixant i una frase inicial brillant:

"A l'octubre de 1994, tres estudiants de cinema van desaparèixer en els boscos prop de Burkittsville, Maryland, mentre rodaven un documental. Un any després es va trobar la seva pel·lícula".

Però tot seguit, la pel·lícula es converteix en una repetició dels mateixos recursos (filmació marejant, foscor, crits, sorolls), que fa que perdi originalitat.

1 comentari:

albis ha dit...

Doncs a mi em va fer molta por al seu dia!

La vaig veure amb unes amigues i al dia següent marxàvem de campaments, així que la "diversió" durant aquells dies va estar assegurada.