diumenge, 19 d’octubre del 2008

Barak Obama for president

Ja fa un temps que estic seguint el que diu la premsa sobre les eleccions presidencials als Estats Units. He trobat molt interessant l'editorial del The Washington Post del passat divendres, on diu que "sense cap ambivalència donem suport al senador Barak Obama a president".

L'article fa un repàs als principals problemes als quals haurà de fer front el nou president (el terrorisme, les guerres d'Iraq i Afganistan, un Pakistan inestable, un Iran nuclear, l'Orient Mitjà, la pobresa mundial, el canvi climàtic, la crisis econòmica, l'educació i la sanitat pública), així com les virtuts del senador Obama, "el qual té el potencial per ser un gran president".

Per les repercussions que té en tot el món, esperem que la nova Administració sàpiga fer front a aquests problemes, i que faci oblidar l'arrogància i incompetència de l'Administració Bush considerada, per molts, com una de les pitjors en la història dels Estats Units. Malgrat la meva ignorància sobre política interior nord-americana, i a risc d'equivocar-me, jo també espero que Barak Obama sigui el proper president dels Estats Units.

Podeu llegir l'article complert aquí.