dimarts, 2 de setembre del 2008

Vietnam: Sapa

A quarts de vuit del matí de diumenge vàrem arribar a Lao Cai, just a la frontera entre la Xina i Vietnam. Aquesta zona del nord-oest del país és molt rica en grups ètnics, que viuen en paratges de gran bellesa. Un minibus ens du a Bac Ha.

Els diumenges se celebra a Bac Ha un mercat vital i ple de color, degut a la presència de camperols de diferents ètnies. Per la tarda, fem una petita excursió a dos bonics poblets (Ban Pho i Na Hoi), envoltats d'arrossars i turons. És una zona molt rural.


Dilluns sortim de Bac Ha en direcció a Sapa. Sapa és una antiga estació termal amb un bonic paisatge de muntanya i envoltat de poblets de diferents ètnies. A Sapa la majoria són de l'ètnia hmong. Visitem un poblet proper, Cat Ca, a uns 3 km de Sapa.



Dimarts el dia es desperta plujós i emboirat, però escampa ràpid. Anem al mercat de Sapa, i després ens acostem al poble de Ta Phin, a uns 10 km de Sapa, on tot de dones de l'ètnia Dzao ens acompanyen. Aquesta gent és molt riallera. Després anem a veure un salt d'aigua d'uns 200 m, Thac Bac (el salt d'aigua de plata).

Al vespre tornem a Lao Cai per agafar el tren nocturn que ens durà a Hanoi.