dissabte, 12 de juliol del 2008

GR-92: Lloret de Mar a Tossa de Mar

Per estalviar-nos la calor, ens hem llevat força aviat. Anem amb dos cotxes, i un d'ells el deixem a Tossa de Mar, ja que la caminada d'avui no segueix un itinerari circular. Iniciem la ruta a les nou del matí a la Platja de Fenals de Lloret de Mar, i hi participem alguns dels amics de Mataró (Francesc, Joan, Manel i David), l'Eliseu, en Sergi, l'Aruna i jo.

L'itinerari no és gens difícil de seguir, ja que només cal fixar-se en les marques blanques i vermelles del GR. Arribem al Monument a la dona marinera, des d'on tenim unes bones vistes de Lloret de Mar. Cal seguir tot el seu passeig marítim. Al final del passeig, s'enceta un tram molt interessant del GR 92, plenament identificat amb el seu caire mediterrani. El camí de ronda en aquest tram és com una balconada sobre el mar que contínuament ofereix noves vistes i detalls sobre el paisatge marí.

Després de deixar enrere la Cala Canyelles, s'inicia una part del camí no tan interessant: una urbanització i un parell de quilòmetres la carretera GE-682. Deixem la carretera, i al cap d'una estona tornem a trobar el camí de ronda que ens durà a Tossa de Mar, amb bones vistes sobre el mar i la població en tot el seu recorregut.

Acalorats, el bany que ens fem a la cala Es Codolar de Tossa de Mar és una delícia. Amb els porrons de cervesa i llimona i el dinar ens recuperem de l'excursió. En total, uns 14 quilòmetres i unes 4 hores, parades incloses.

2 comentaris:

Pedraforca ha dit...

Molt ben escrit. Ha estat una bona caminad amb el premi final d'un bany fantàstic.

Anònim ha dit...

Desconeixia la teva faceta d'escriptor, d'observador. M'ha agradat llegir l'itinerari que vam fer junts i que comparteixo plenament. La Costa Brava és un dels sectors del nostre petit país més bonic i agraït.
Manuel Cusachs i Corredor.