dissabte, 14 de juny del 2008

Quiero ser como Beckham, de Gurinder Chadha

Parlant de futbol, avui al vespre he vist "Quiero ser como Beckham" (Regne Unit, 2002), una pel·lícula que m'ha sorprès i m'ha agradat.

Jess (Pardinder Nagra) és una adolescent d'origen hindú que viu en un barri residencial de Londres. A la noia el que més li agrada és jugar al futbol, i semblar-se al seu ídol, David Beckham. Però la seva tradicional família vol que segueixi les passes de la seva germana i es casi amb un noi hindú de bona família.

Jugant al futbol amb uns amics en un parc, coneix a Jules (Keira Knightley), una noia que li proposa que jugui en el seu equip de futbol femení. Coneixerà un món molt diferent al que estava acostumada, jugant al futbol, però haurà d'elegir entre seguir el seus somnis o resignar-se amb el tipus de vida que els seus pares tenen dissenyat per a ella.

El tema central de la pel·lícula és l'eterna discriminació que viuen les noies, sobretot quan volen trencar amb els arquetips de gènere però, a més, dóna pinzellades sobre altres temes com el racisme, els conflictes intergeneracionals, els prejudicis envers l'homosexualitat, l'esport femení...

1 comentari:

mkazumi ha dit...

jo la vaig veure al cine, i dues vegades! Crec que la primera vegada em va tocar gratis d'anar-la a veure a la preestrena i després hi vaig tornar perquè m'havia agradat molt. Precisament l'altre dia la feien a la tele i vaig recordar aquesta peli. Em va agradar molt, volia comprar-me-la en DVD i tot