divendres, 4 de maig del 2007

No sos vos, soy yo, de Juan Taratuto

Hi ha dies que amortitzes TV i vídeo, i avui és un d'aquells dies. Aquest vespre fan "No sos vos, soy yo", de Juan Taratuto, a La 2, i "Gat negre, gat blanc", d'Emir Kusturica, a BTV. I no n'he vist cap!. Gravaré la segona i ja la veuré.

"No sos vos, soy yo", de Juan Taratuto, és una pel·lícula argentina de l'any 2004.

Javier (Diego Peretti) és un metge d'uns trenta anys, que decideix casar-se amb la seva xicota, Maria (Soledad Villamil), i anar-se'n als Estats Units. Després de casar-se, ella viatja primer per fer contactes, mentre ell organitza el trasllat. El dia en què ell va a l'aeroport, la noia el truca, li diu que ha conegut una altra persona i que trenca la relació. Javier, sense casa, sense feina i sense parella, torna a viure amb els seus pares. Per combatre la solitud i la depressió, es compra un gos, i es refugia en els amics i en un psicoanalista. Coneix la Júlia (Cecília Dopazo); nou pis, nova feina. Quan aconsegueix l'estabilitat, Maria torna a l'Argentina i vol reprendre la relació. Javier haurà de prendre una decisió.

Una comèdia romàntica, agredolça, entretinguda. Interessant l'evolució de Javier: angoixa, dolor, tristesa, maduresa. Una frase: "Uno no se enamora de una mujer, se enamora de una situación".