dissabte, 12 de maig del 2007

Amores perros, d'Alejandro González Iñárritu

"Amores perros" (2000) és la primera pel·lícula de la trilogia realitzada per Alejandro González Iñárritu. Tant aquesta pel·lícula, com "21 gramos" i "Babel", les quals vaig veure fa uns mesos, consisteixen en diverses històries amb un mateix incident en comú.

La pel·lícula narra tres històries molt diferents, unides per un accident de trànsit en la Ciutat de Mèxic, i que tenen en comú l'amor i els gossos. La primera història té com a protagonista a Octavio (Gael García Bernal), un noi enamorat de la seva cunyada, i que utilitza el seu gos en baralles il·legals de gossos per guanyar diners i fugir amb la noia. La segona història és la de Valeria (Goya Toledo), una model enamorada d'un home casat, i que veu arruïnada la seva carrera degut a l'accident. L'última història és la d'El Chivo (Emilio Echevarría), antic guerriller i rodamón, que viu amb diversos gossos i treballa com a assassí a sou.

Una pel·lícula amb una història molt densa, humana, amb amor i violència entre homes, entre gossos, i entre homes i gossos.