diumenge, 18 de febrer del 2007

Fahrenheit 9/11, de Michael Moore

"Fahrenheit 9/11", de Michael Moore, va ser una de les pel·lícules més polèmiques de l'any 2004. Aprofitant que a la biblioteca de l'Escola Oficial d'Idiomes la tenien, vaig pensar en veure-la com una pràctica d'anglès.

La pel·lícula comença amb la controvertida elecció de George W. Bush l'any 2000 i el seu ascens de mediocre petroler texà a president dels Estats Units. I segueix amb les fosques relacions de negoci entre el pare del president i la família d'Osama Bin Laden.

En una segona part investiga com l'administració Bush va utilitzar l'atemptat de les Torres Bessones de Nova York per al seu propi benefici polític. Parla sobre les causes i conseqüències dels atemptats, i la posterior invasió de l'Afganistan l'any 2001 i de l'Iraq l'any 2003, accions que corresponen, segons el director, més a la protecció dels interessos de les petroleres nord-americanes que al desig d'alliberar als respectius pobles o evitar potencials amenaces.

Què hi ha de cert?. Un documental de denúncia sobre l'actitud d'alguns polítics, de la seva ambició, de la seva capacitat de protegir els seus interessos.