dissabte, 3 de febrer del 2007

Babel, d'Alejando González Iñárritu

Aquest vespre he anat al cinema amb en Txema. Hem vist la pel·lícula "Babel" (USA, 2006), del director Alejandro González Iñárritu, i protagonitzada per Brad Pitt, Cate Blanchett i Gael García Bernal. Molt recomanable.

Tres històries, sense relació aparent, es van enllaçant. En el desert del Marroc, dos nens pastors proven un rifle amb la intenció de matar xacals. No creient l'abast del rifle disparen contra un autocar, ferint greument a una turista nord-americana (Cate Blanchett), la qual viatja amb el seu marit (Brad Pitt) amb la intenció de resoldre una greu crisi en la parella.

En paral·lel es narra la història d'una rebel adolescent sord-muda japonesa, traumatitzada pel suïcidi de la seva mare. I en l'altra part del món, la història de la mainadera dels fills del matrimoni nord-americà que, no podent deixar els nens amb ningú més, se'ls endú sense consentiment a Mèxic per assistir al casament del seu fill.

La pel·lícula tanca la "trilogia de la mort" del director, amb altres pel·lícules com "Amores Perros" (que no he vist encara) i la genial "21 gramos".