diumenge, 24 de desembre del 2006

Pic de la Dona (2702 m)

En Quim em passa a buscar a les 7 del matí, recollim en Txema, i cap a Vallter 2000. Esmorzem a Sant Joan de les Abadesses. Deixem el cotxe a l'aparcament de l'estació. Fa fred, i ens equipem amb el polar i el gore-tex. Són les 10 del matí quan comencem a pujar.

Només deixar l'aparcament, ja trepitgem neu, que ens acompanyarà tota l'excursió. Anem fent zigazagues per anar guanyant alçada, els peus se'ns enfonsem a la neu, gairebé fins el genoll.

A tres quarts de dotze arribem al cim del Pic de la Dona (2702 m). Un cim bastant ample i arrodonit. La vista és de postal sobre la vall del Ter, tot nevat. De fet no pensàvem trobar tanta neu.


Des del cim anem carenejant fins arribar al coll des d'on surt la via que puja al Bastiments. Ganes de fer-lo n'hi ha, però encara hem de dinar i ens esperen a casa per celebrar la Nit de Nadal. Un altre cop.


Comencem el descens, flanquejant la muntanya i seguint les fites que la neu encara no ha colgat. Són dos quarts de dues quan arribem al cotxe.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina enveja nano,a veure si m'avises quan facis una altra excursió com aquesta, sortint d'hora al matí i tornant d'hora a casa, si m'hi puc apuntar a última hora del dia abans en funció de com es troba la senyora em faria molta il·lusió fer-ne una.
Dues preguntes ¿el Pic de la Dona és a la dreta del Bastiments mirat des de Vallter 2000? ¿Quina càmera ha fet les fotos? tenint en compte el dia que feia tenen una definició espectacular.

Ignasi

ramon ha dit...

Exacte, és el cim de la dreta del Bastiments. Ah, i la càmera és molt normaleta: una Canon PowerShot A80 de 4 megapíxels.