dijous, 2 de novembre del 2006

Eleccions al Parlament 2006

Ahir, dia d'eleccions al Parlament. Avui, els diferents diaris comenten els resultats. "CiU. Els nacionalistes guanyen les eleccions en vots i escons a les quatre circumscripcions però han de pactar amb PSC o ERC si volen evitar el tripartit", comenta l'Avui. "L'aritmètica parlamentària permet la reedició del tripartit, un govern nacionalista o un gran pacte entre CiU i els socialistes", he llegit a El Punt.

És cert que Convergència i Unió ha guanyat les eleccions en vots i en escons, i que el PSC ha retrocedit, ja que ha perdut cinc diputats. Però, aritmèticament, el tripartit suma i les primeres declaracions de tots els seus dirigents apunten clarament que aquesta és l’opció que més els convenç.

Malgrat això, és obvi que ni el PSOE ni José Luis Rodríguez Zapatero es miren amb bons ulls la reedició d’una fórmula que els ha suposat un greu desgast arreu de l’Estat. A més, els resultats del PSC debiliten el plantejament inicial del seu candidat, a l'hora de pactar amb Esquerra i Iniciativa.

Bé, ara hem d'esperar les negociacions dels partits. Abans, però, cal reflexionar sobre la baixa participació i que els partits assumeixin el repte d'implicar més els catalans. No vull comentar de moment l'entrada en el Parlament del partit Ciutadans-Partit de la Ciutadania, un partit espanyolista, que ara tindrà l'oportunitat de presentar el seu programa, si és que en té, o de presentar la seva demagògia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb les teves apreciacions. Espero que governi CiU amb l'acord puntual amb ERC; i que el nou partit desaparegui en les properes eleccions degut a la seva ineficacia en el Parlament. Sergi.