dissabte, 28 d’octubre del 2006

Panellets

Dissabte al matí, fent footing escoltant el programa "Via lliure" de Marta Cailà a RAC1, han donat la recepta per preparar uns panellets. Clar, s'acosta la castanyada.

Arribant a casa, dutxa i a comprar els ingredients. Com vaig a dinar a casa dels pares, agafaré les meves nebodes d'ajudants de cuina. I la recepta... Primer rentar-se les mans i, sobre tot, controlar les dels ajudants!.

Després cal preparar el massapà: 500 g de sucre, 500 g d'ametlles crues ratllades, pell de llimona ratllada i 100 ml d'aigua. Hi ha receptes que posen moniato blanc o patata bullida. Amassem bé i amb la massa preparem els panellets. N'hem fet de coco i de pinyons, però se'n poden fer de cafè, d'ametlles, de cirera, d'avellana, de confitura, de xocolata, de taronja, de llimona,...

Panellets de coco: Agafem una part de la massa anterior, i li afegim el mateix volum de coco ratllat. Barregem bé, i donem a aquests panellets la seva característica forma de piràmide.

Panellets de pinyons: Al massapà preparat, anem fent boletes. Per sobre li afegim els pinyons. Una forma ràpida és sucar els dits en ou batut, tocar els pinyons i dipositar-los sobre les boletes.

Els posem en una safata de forn, pintem amb l'ou batut i, amb el forn precalentat al màxim, posem la safata en la part superior del forn. Controlar el fornejat, ja que en menys 5 minuts estan fets.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines penques, no avisar els companys per tastar-los i donar l'opinió...
Sergi

Anònim ha dit...

N'he menjat dos, un de cada. Se'ls han fotut els pares i les nebodes. Això sí que són penques. Ramon.

Anònim ha dit...

Nano, quins panellets o confesses que has baixat la foto del web de l'Escrivà o l'any vinent organitzes un taller obert per a tothom,

Ignasi

ramon ha dit...

Val, ho confesso. Els meus semblaven una galeta, però eren molt bons. Ramon