diumenge, 15 d’octubre del 2006

Matí al CaixaForum

Aquest matí he anat a veure dues exposicions que fan al CaixaForum.

Henry Moore és un dels escultors més importants del segle XX. L'exposició presenta 160 obres de l’artista. Bona part de l'exposició m'ha agradat, però el que m'ha cridat més l'atenció ha estat un vídeo de la seu de la Henry Moore Foundation, a Perry Green (Hertfordshire-Regne Unit), on grans peces de l'artista estan integrades en el seu entorn natural.

Hashem el Madani (Saida, Líban, 1928) ha fotografiat durant bona part de la seva vida els habitants del seu poble natal, en un preciós document d'història urbana. L'Arab Image Foundation és una organització fundada en Beirut que té la finalitat de localitzar, conservar i preservar el patrimoni fotogràfic del Pròxim Orient i el nord d'Àfrica.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Seguint els teus consells vaig aprofitar una inesperada tarda lliure per anar al Caixaforum, però l'exposició ja estava tancada; per aprofitar el temps me'n vaig anar a la Pedrera on acabaven d'inaugurar-ne una sobre en Gargallo: no te la perdis, permet situar el que per a mi és un dels escultors més importants d'aquest país (sinó el que més)i de tot el segle XX. Val la pena per trencar clixés i no quedar-te només amb la idea del Gargallo de les obres "públiques" que hi ha per Barcelona. No conec un escultor amb una obra amb estils tan diferents al llarg de tota la seva vida. Hi ha escultures que paguen la visita, només la primera que hi ha entrant a mà dreta té una força colpidora, fixa't també en una ¿dona asseguda? no gaire gran i feta a base de "buits", també hi ha una gran ballarina espectacular en la seva elegància i moviment; i com sempre el ¿gran? profeta és una obra que em talla la respiració, jo crec que l'havia vista al Reina Sofía i a Bilbao, però allà diu que és del Pompidou, suposo que n'hi ha còpies, segur que l'has vista més d'una vegada, té una intensitat i una rotunditat que sempre em sorprèn i impressiona. De veritat si pots no deixis escapar l'exposició.

Ignasi