dijous, 28 de setembre del 2006

Hellraiser, de Clive Barker

Avui a la tarda he passat per casa de la Merche. Als dos ens agraden, i molt, les bones pel·lícules de por, i feia temps que teníem pendent veure aquesta pel·lícula. Què fa que t'ho passis bé, passant una mala estona?. Sembla un contrasentit, oi?. Potser hi ha un component de masoquisme...

Hellraiser (1986) és tot un clàssic del cinema de terror, basada en la novel·la "The Hellbound Heart" del propi director, Clive Barker.

Sinopsi: Frank Cotton, un home violent, adquireix una caixa de la qual es diu que és la clau cap a un inimaginable plaer sensual, però que en realitat li obra la porta al món dels Cenobites, uns estranys éssers ("àngels per alguns, dimonis per als altres"). Els Cenobites tenen un concepte del plaer molt diferent al nostre i Frank, convertit ara en un residu de carn i sang, és condemnat a una eternitat de tortura. Temps després de la seva desaparició, el germà de Frank i la seva família s'instal·len a la casa on va passar tot. Un accident domèstic fa que la sang del germà faci revifar a un Frank totalment esquarterat. Però necessita més sang, i demana ajuda a la seva cunyada amb qui havia mantingut una relació adúltera malaltissa, per completar la seva transformació cap a una aparença humana i abans que els Cenobites s'adonin de la seva fugida.

Una pel·lícula de culte, amb diverses seqüeles i còmics, que va atreure a una gran quantitat de seguidors, atrets per l'estètica dels Cenobites i del seu líder, en "Pinhead".

Bona pel·lícula i bon pastís de poma, Merche.