dilluns, 1 de maig del 2006

L'Empire State fa 75 anys!

Dilluns i festa! Fent el vermunt, llegeixo en premsa que l'edifici Empire State de Nova York fa avui 75 anys.

Diuen que és el gratacel més famós de Manhattan, la joia arquitectònica més reconeixible en l’skyline de Nova York, tornant a ser l'edifici més alt de la ciutat després dels atemptats de l'11 de setembre de 2001. Vaig estar a Nova York en l'any 2002, amb en Txema i en Marc, vaig pujar al mirador, i és acollonant. Però a mi em segueixen agradant més altres edificis de la ciutat, com el Flatiron Bulding o l'edifici Chrysler.

En la seva inauguració de l’1 de maig del 1931, després de només un any i 45 dies de treball, l’Empire, dissenyat per l’arquitecte William Lamb, es va erigir com l’edifici més alt del món aleshores, gràcies als 102 pisos i 381 metres d’alçada més 62 metres d'antena. Situat en el cor econòmic i comercial de la ciutat, la Cinquena Avinguda, el gratacel mai va complir les expectatives comercials dels seus propietaris i es va guanyar el sobrenom d’Empty State Building durant els seus primers anys. Curiòsament, l'edifici va suportar bé l’impacte d’un avió bombarder americà el 1945.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessant, segur que t'ho vas passar d'allò més bé contemplant la fàbulosa ciutat de Nova York (sobretot amb la grata companyía) ;)