dijous, 16 de març del 2006

Moguda madrilenya 2

Encara no és mig matí i tinc ganes de seguir caminant, o sigui que vaig a visitar les zones de Palacio Real, Plaza del Sol i calle de Alcalá.

Pel carrer Bailén, arribo al Palacio Real i la Catedral de la Almudena. El Palacio Real es va construir en substitució de l'Alcázar de la ciutat, destruït per un incendi en 1734.

Davant del palau es troba la Plaza de Oriente. El Teatro Real va ser erigit per la reina Isabel II. Segueixo la visita, i arribo al Monasterio de la Encarnación. En la propera plaça de la Marina Española, es troba el Senado Español, palau construït a finals del s.XVI.

Em deixo perdre pels carrers, i finalment arribo a la Puerta del Sol, on destaca l'antiga Casa de Correos (construïda en 1768), coronada pel rellotge més famós d'Espanya. Davant de l'edifici es troba el kilòmetre zero de les carreteres radials espanyoles, i l'estàtua del Oso y el Madroño, símbol de la ciutat.

Surto pel carrer de Alcalá, on es troben edificis de gran bellesa, com l'edifici central del Banco Español de Crédito, construït entre 1882-1891.

Després de dinar, torno a l'hostal, on aprofito per descansar i recuperar forces per a la tarda.