diumenge, 22 de gener del 2006

"King Kong", de Peter Jackson


La pel·lícula és un remake de la versió original de 1933. Carl Denham (Jack Black), un cineasta egocèntric, està ansiós per filmar un èxit que el tregui dels seus repetits fracassos. Reuneix una expedició de experimentats marins que, gràcies a un plànol secret, salpen rumb a la mítica Illa Calavera, acompanyats del guionista teatral Jack Driscoll (Adrien Brody) i la jove actriu Ann Darrow (Naomi Watts).

L'actriu és segrestada per una tribu de natius. Aquests la volen oferir com a sacrifici a la temuda deitat de l'illa, un goril·la gegant de carn i ós. A partir d'aquí, comença l'aventura per salvar la noia, capturar el goril·la i portar-lo a Nova York per a exhibir-lo. La famosa seqüència final de King Kong dalt de l'Empire State Building va ser substituïda (amb altres llicències sobre el guió original) en la versió de 1976 per les tristament famoses Twin Towers.

Aquesta nova versió no té la sorpresa que va causar en el món del cinema quan es va estrenar en 1933. Bona pel·lícula, un pel massa llarga (unes 3 hores!), amb sorpresa inclosa de parar 10 minuts l'exhibició per descansar. Però no és tan sols una pel·lícula d'aventures, sinó que ha passat a la història del cinema per la bonica relació amorosa entre el mico i l'actriu Ann Darrow, paper representat per Fay Wray (1933), Jessica Lange (1976) i Naomi Watts (2005).