diumenge, 18 de desembre del 2005

Exposició Barcelona & fotografia

Diumenge, 12 del matí. Amb en Sergi Fornasari anem a veure l'exposició que fan al Museu d'Història de la Ciutat. L'exposició promet; són unes 250 fotografies de la ciutat fetes durant un ampli marge de temps: de finals del segle XIX a l'actualitat.

"La fotografia és un instrument idoni per a la comprensió de l'espai i de la societat urbans i per adonar-se de l'evolució que han experimentat. La seva aportació, però, va molt més enllà: es tracta d'un mitjà de creació que capta la realitat de la ciutat a través del descobriment, de la interpretació, del sentiment, de l'expressivitat".

Prova d'aquesta evolució, ens va cridar molt l'atenció aquesta fotografia, presa per Charles Clifford en 1860 (!), de la desapareguda Muralla de Mar i del passeig de la Muralla, on actualment es troben el passeig de Colom i el Moll de la Fusta. Curiosa, oi?.

Moltes de les fotografies que veiem mereixen el nostre comentari. Imatges de la nostra ciutat, no com són ara, no com les coneixem. Transformació incessant de la ciutat. El pas de tot un segle. Nens, dones, homes anònims. Sortirem nosaltres en alguna fotografia d'una exposició similar que es faci en la Barcelona del 2100?.

http://www.uoc.edu/expo/BCNfoto/