divendres, 15 de febrer del 2013

Of mice and men, de John Steinbeck

Traduïda al català com a "Homes i ratolins", és una novel·la de l'escriptor nord-americà John Steinbeck i que es basa en experiències del propi autor. La novel·la està ambientada a Califòrnia durant l'època de la Gran Depressió, la major recessió econòmica mundial de la història moderna i que es va iniciar el 1929.

"Of mice and men" (1937) ens explica la història d'en George i en Lennie, dos jornalers que viatgen per Califòrnia buscant feina en diversos ranxos. En Lennie és fort però mentalment discapacitat. En George, en canvi, és astut, hàbil i pren les decisions. Els dos comparteixen l'ambició de ser propietaris d'una granja.

La novel·la és una història sobre la fragilitat de les aspiracions i dels somnis de les persones, els quals donen sentit a la vida. Llibre breu, de lectura obligatòria a les escoles nord-americanes. No m'ha semblat difícil la seva lectura en anglès malgrat l'ús de llenguatge i construccions gramaticals vulgars.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

òbviament, com el seu lloc web però és necessari per posar a prova l'ortografia en diversos dels seus missatges. Diversos d'ells estan plens de problemes d'ortografia i que és molt molest per explicar la realitat però, definitivament vaig a tornar de nou.

Belen ha dit...

gràcies per la recomanació ramonet.
les últimes coses q he llegit en anglès han estat autèntics "bodrios".
no el trindràs per casualitat en epub oi?
petonets

ramon ha dit...

El tinc en mobi però te'l converteixo a epub...