dissabte, 14 de juliol de 2012

Pèsols amb sèpia i patates


Un amic capgròs em va passar la recepta del que anomenen el "plat de Mataró". Un plat guisat senzill, fàcil i deliciós de cuina mediterrània.

En una cassola posem oli d'oliva i una sèpia de mig quilo, tallada a trossos. Quan s'hagi consumit l'aigua que deixa anar la sèpia, hi afegim tres cebes tendres i dos alls tendres trinxats i, tot seguit, el tomàquet pelat i ratllat. Un cop el sofregit estigui cuit, el reguem amb un got de vi blanc i ho deixem reduir. Hi incorporem mig quilo de pèsols. Rectifiquem de sal i pebre. Afegim dos gots d'aigua amb una mica de sucre i, quan la sèpia estigui tova, hi afegim la picada (unes ametlles i avellanes, una dent d'all, julivert) i quatre patates grosses tallades a trossos. Ho deixem coure, amb la cassola tapada i a foc lent, fins que les patates estiguin cuites.

1 comentari:

bojosperlacuina ha dit...

M'encanta. És un plat senzill però d'allò més saborós.