diumenge, 27 de maig del 2012

París: riba esquerra del Sena

Deixem enrere la Île de la Cité i ens endinsem en el Quartier Latin, anomenat així ja que els estudiants de la Sorbonne (universitat de París, fundada en 1253) parlaven en llatí fins a la Revolució francesa. Les principals artèries del barri són els bulevards de Saint-Germain i de Saint-Michel. Visitem el Panthéon, antiga església i ara dedicada als grans homes de la nació (Voltaire, Dumas, Victor Hugo...): "Aux grands hommes la patrie reconnaissante". Dinem a la rue Mouffetard, un dels carrers més antics i vius de la ciutat. 


Després de dinar agafem el metro i ens baixem a la parada de Varenne. Fem una breu visita al Museu Rodin, gairebé només per admirar "El pensador" i "El petó".


Al costat d'aquest museu es troba una altra de les visites obligades de París, l'Hôtel des Invalides, construït entre 1671 i 1678 per donar allotjament als mutilats de guerra. Entre els diversos edificis que el composen destaca l'església on s'allotgen les despulles de Napoleó Bonaparte.



Sortint dels Invalides ens dirigim a una altra de les icones de la ciutat: la Tour Eiffel. La torre va ser construïda per Gustave Eiffel per a l'Exposició Universal de 1889 i va rebre nombroses crítiques. Fa uns 320 m d'alçada i, malgrat la seva aparent fragilitat, pesa 10.100 tones. Malgrat una cua de 2 h, les vistes des del mirador del 3r pis (276 m) són de les que no s'obliden.