dimarts, 29 de maig del 2012

París: riba dreta del Sena (i 2)

Aquest matí visitem els barris de Tuileries i Opéra. Comencem la visita davant de l'Opéra National de Paris Garnier, edifici construït entre 1862 i 1875.


A través del Boulevard des Capucines, arribem a l'església de La Madeleine, imponent església d'estil clàssic amb 52 columnes corínties que recorden un temple grec. No gaire lluny es troba la Place Vendôme, ocupada per seus d'entitats financeres, joieries i l'Hotel Ritz.



Des de la plaça, un breu passeig ens condueix al Jardin des Tuileries, que formava part del Palais des Tuileries incendiat durant la Comuna de París de 1871. A través dels jardins sortim a la Place de la Concorde, històrica plaça on es va instal·lar la guillotina durant la Revolució francesa. L'obelisc central, traslladat a París en 1833, prové del temple de Luxor i va ser un regal d'Egipte.


Anem passejant per la riba dreta del riu Sena fins el Pont Alexandre III, construït amb motiu de l'Exposició Universal de 1900 i magnífic exemple d'arquitectura d'acer i d'estil art-noveau.



Tornem a l'hotel per dinar per la zona, recollir les maletes i dirigir-nos a l'aeroport.

1 comentari:

el Shysh ha dit...

Sembla que la taronja parisina va donar prou suc. Felicitats.