dissabte, 26 de maig del 2012

Paris: Montmartre i Pigalle

Sortim de Barcelona a les 13.20 h en un vol d'Easyjet i sense problemes arribem a París. Deixem les maletes a l'hotel "La Maison Montparnasse" (molt recomanable) i ens anem al barri de Montmartre a començar una breu visita a la capital francesa.

Montmartre es troba ben unit a la bohèmia de finals del segle XIX i primers del segle XX. És un barri ple d'encant i de vida. Anem en metro fins a la bonica Place des Abbesses on ens trobem amb un mercat d'antiquaris. Un curt passeig ens condueix a la Place du Tertre, cor del barri però tot el seu encant es perd per la massificació de restaurants, artistes i turistes. La Basílica del Sacré-Coeur s'aixeca en el punt més alt de la ciutat i va ser construïda per honrar la memòria dels soldats francesos morts en la guerra franco-prussiana (1870-1871). A Montmarte hi va haver més de 30 molins de vent i encara se'n conserva algun, com el Moulin de la Galette, que en el segle XIX es va convertir en saló de ball i va inspirar algunes obres de Renoir i Van Gogh.



Després de sopar, seguim baixant del turó fins arribar al veí barrí de Pigalle, ben atapeït de cabarets i locals d'espectacles eròtics. En aquest barri es troba el Moulin Rouge, el cabaret més famós de la belle époque, immortalitzat per les pintures de Tolouse-Lautrec.