dissabte, 10 de setembre del 2011

GR 92: de l'Estartit a Tamariu

L'etapa d'avui és tota una improvisació. El GR dóna una volta de 21 quilòmetres per anar de Torroella de Montgrí a Begur. La idea és anar de l'Estartit a Begur per la platja, però a l'oficina de turisme ens diuen que no podrem travessar la desembocadura del riu Ter i que el pont més proper és a Torroella de Montgrí.

A un quart de vuit del matí agafem l'autobús i en un quart d'hora arribem a Torroella de Montgrí. Esmorzem, travessem el pont i agafem un bonic camí que baixa pel marge dret del riu Ter entre canyissars i camps de conreu. Uns set quilòmetres fins a la gola del Ter. Quan arribem, veiem que es podia travessar. El riu és molt ample però l'aigua s'escola per la sorra de la platja i deixa una desembocadura estreta, totalment franquejable. Suposem que no sempre és així ja que el riu és ample i cabalós, informeu-vos abans.

Un cop a la gola del Ter, enfilem per la platja de la Fonollera i la de Pals fins a la platja del Racó (Begur). Cinc quilòmetres de sorra, dunes i aiguamolls de gran bellesa que es troben dins de la reserva natural del Baix Ter. No comptàvem, però, trobar-nos amb les basses d'en Coll, unes llacunes litorals de l'antic curs del riu Daró. Les creuem per la banda de mar, amb aigua per sobre dels genolls: corrent del rierol contra la força de les onades.

Un cop a la platja del Racó prenem la carretera que en forta pujada ens condueix al bonic poble de Begur, on dinem. Reprenem el GR 92 a tres quarts de dues del migdia i en una mica més d'una hora arribem a Tamariu, un dels bonics barris marítims de Palafrugell. En total han estat uns 19 quilòmetres.


(El riu Ter i el Montgrí)


(El riu Ter i les Illes Medes)


(La gola del Ter)


(Begur)