divendres, 20 de maig del 2011

Acampada BCN



"Ens uneix el malestar per unes vides precàries per les desigualtats, però sobretot ens uneix una vocació de canvi. Estem aquí perquè volem una nova societat que doni prioritat a la vida per sobre dels interessos econòmics i polítics. Ens sentim trepitjats per l'economia capitalista i ens sentim exclosos del sistema polític actual, que no ens representa. Apostem per una transformació profunda de la societat. I sobretot apostem perquè sigui la pròpia societat la protagonista d'aquest canvi."

I jo em pregunto: es pot estar en desacord amb aquesta declaració de principis?

5 comentaris:

mkazumi ha dit...

Primer digue'm quina transformació vols fer a la societat i després et diré si hi estic d'acord o no

ramon ha dit...

Sens dubte la protesta és molt transversal, però reclamo més ètica a la vida política i econòmica. Aquesta crisi l'estem pagant les classes treballadores, afectant sobretot a una joventut molt ben preparada que no troba feina. Mentrestant, els que han generat la crisi, amb aquiescència dels governs, se n'han sortit prou bé. I si aquesta acampada serveix per reflexionar sobre la nostra societat, doncs benvinguda sigui.

mkazumi ha dit...

Ja t'entenc, Ramon, però el que a mi m'emprenya és que la gent es queixi i prou, sense fer res per a millorar la seva vida.

Jo entenc que nosaltres no tenim la culpa de l'especulació immobiliària, però per què la gent es compra una casa si no la pot pagar...? Millor anar a viure de lloguer, que tindras menys preocupacions si et quedes sense feina i has d'anar a viure a un lloc més barat i també seras molt més lliures si un dia et surt una feina a Girona i has de canviar de ciutat.

Ja tens raó, ja, sobre que cal reflexionar, però no buscant caps de turc, sino buscant quina part de culpa tenim nosaltres en tot això.

Que n'és de fàcil culpar els bancs i els polítics de les misèries de la nostra vida...

Ai, Ramon, em sap greu escriure coses així al teu bloc... tu que ets tan pacífic!

Ja està, ja no dic res més! :)

ramon ha dit...

Tu sempre ets benvinguda. A més, els blocs s'alimenten dels comentaris.

Comparteixo la teva opinió. Caldria veure la responsabilitat de la societat en tot plegat. Però entenc la frustració i ràbia d'una de les generacions millor preparades.

Si serveixen per reflexionar i que s'apliqui l'ètica a tots els nivells (social, polític, econòmic, financer...), benvingudes siguin les acampades.

mkazumi ha dit...

Benvinguda sigui, doncs!