dissabte, 19 de febrer del 2011

Cap a terres salvatges, de Jon Krakauer

Fa un parell de setmanes vaig veure la pel·lícula "Cap a terres salvatges" ("Into the wild") del director Sean Penn. Basada en un cas real, em vaig sentir profundament encuriosit per la personalitat del protagonista cosa que m'ha portat a llegir el llibre homònim del periodista Jon Krakauer.

El llibre ressegueix el viatge d'uns dos anys pels Estats Units d'en Chris McCandless (o Àlex Supertramp), un jove de 24 anys, de família benestant, crític i intel·ligent, que abandonà la família, donà tots els seus estalvis i començà una nova vida com a rodamón. El viatge el conduirà fins a una zona inhòspita d'Alaska on sobreviurà quatre mesos abans de morir intoxicat i d'inanició.

Sonat, irresponsable i antisocial? O idealista i amb ganes de viure la vida en llibertat?

"Hi ha moltes persones que se senten insatisfetes i que no prenen la iniciativa de canviar les seves circumstàncies, ja que se les ha condicionat perquè acceptin una vida basada en l'estabilitat, les convencions i el conformisme... El nucli essencial de l'ànima humana és la passió per l'aventura. La joia de viure rau en trobar experiències noves... Si vols aprofitar millor la vida, has de renunciar a una existència segura i monòtona."

1 comentari:

el Shysh ha dit...

Sí, vam veure la peli a la tele i vam quedar ben satisfets d'una biopic realista i gens efectista.