dimecres, 26 d’agost del 2009

Lisboa

Unes tres hores de tren separen Porto de la capital de Portugal.

Lisboa està situada en un lloc privilegiat a l'estuari que forma la desembocadura del riu Tajo. S'assenta en un accidentat terreny amb set turons dins de la ciutat.

La Baixa és la zona central de la ciutat. Es troba entre les places do Rossio, Restauradores i do Comércio. Un lloc amb molta animació, el veritable cor de la ciutat, amb un urbanisme més racional que els barris que s'assenten sobre dos dels turons propers. En un d'aquests turons trobem els emblemàtics barris de Chiado i Bairro Alto, barris tradicionals on s'alternen les cases de fado amb les llibreries de vell.


El veritable casc antic es troba en el turó on s'aixeca el Castelo de São Jorge, que domina els barris de Castelo i Alfama, nuclis de la Lisboa musulmana. La roba estesa en els vells balcons dóna molt d'encant a aquest racó de la ciutat.


L'avinguda da Liberdade neix a la plaça dos Restauradores i puja fins la plaça do Marqués de Pombal, el centre neuràlgic de la ciutat. Comunica els barris més tradicionals amb la Lisboa moderna.


En el barri de Belém, allunyat del centre, es troben alguns dels punts de visita obligada de la ciutat: el Mosteiro dos Jerónimos, la Torre de Belém, el pont 25 d'abril i l'estàtua de Cristo Rei d'Almada.





Lisboa, la ciutat blanca, és una ciutat plena de contrasts, cosmopolita i tradicional alhora, amb l'atmòsfera d'enyorança que tant marca el caràcter portuguès.

1 comentari:

issa ha dit...

fa temps que vull anar a Lisboa, tothom em parla molt bé.