dimarts, 11 d’agost del 2009

After Dark, d'Harumi Murakami

Avui he acabat la lectura de la novel·la "After Dark" (2004) de l'escriptor japonès Haruki Murakami, un llibre que m'ha enganxat des del seu inici:

"El que veiem és la imatge d'una ciutat. Observem el paisatge des del cel, a través de l'ull d'un ocell nocturn que vola molt amunt. En aquest camp de visió tan ampli, la ciutat sembla un enorme ésser viu".

La novel·la transcorre a Tòquio, en el decurs d'una nit. La Mari ha perdut l'últim tren i ha de passar la nit fora de casa, però ja li està bé seure al bar, llegir, fumar i beure cafè fins que surti el primer tren del matí. En Takahashi, un amic de la seva germana, s'asseu a la seva taula a xerrar. S'inicien així una sèrie d'històries relacionades d'uns personatges solitaris.

Des de que vaig llegir "Tòquio Blues", ara fa un parell d'anys, tot el que he llegit d'aquest escriptor m'ha agradat força. I aquest llibre, una història senzilla, no és cap excepció.

4 comentaris:

orange/chocolate ha dit...

Acabo de descobrir el teu blog. aquest també va ser el meu primer llibre de Murakami, al que van seguir molt altres i... és un estil que m'agrada! Veig que estàs llegint-ne un de Kerouac. Fa temps que tinc ganes de llegir alguna cosa. Ja ens comentaràs què tal. Vaig a tafanejar pel teu blog!

Susi ha dit...

Hola!!!!!
Que pena que no entiendo .
Quiero leerte.
Cariño Susi

ramon ha dit...

Em fa molta il·lusió que visiteu el meu bloc. Sou molt benvingudes.

Susi: He puesto un traductor en el blog. Lo he probado y hace unas traducciones al castellano (u otros idiomas) sorprendentemente bastante correctas. Espero que me sigas leyendo desde Argentina.

Petons (besos).

Lua ha dit...

Ramonet, l'altre dia precisament me'l vaig comprar.... a veure si m'enganxa tant com a tu!
També he llegit Toquio Blues i Kafka a la Platja. La veritat és que enganxa força. M'han agradat!

Ara estic llegint Matar un rossinyol, de Harper Lee. Quan l'acabi, em posaré amb aquest.

petonets!!!!