Ahir dissabte, sortint de Verdú, vam fer via cap a Àger (la Noguera), on ens trobàrem amb la Núria, la Paqui i en Claudio. Ens allotgem al Càmping de la Vall d'Àger.
La Serra del Montsec és una serralada calcària entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà, on la força erosiva dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana han aconseguit perfilar espectaculars congosts i cingleres.
Després de dinar anem a donar un volt. Ens arribem a l'ermita romànica de la Mare de Déu de la Pertusa, mirador excepcional sobre l'embassament de Canelles i l'entrada del congost de Mont-rebei. Prometem tornar a la tardor per recórrer-lo en la seva totalitat. Poc després, baixem a l'embassament. L'aigua convida al bany, i la temptació és massa gran. Primer la Paqui, i jo després, ens banyem en les seves aigües fredes.
Preparem el sopar, xerrem als bungalows fins la matinada, i anem a dormir.
Diumenge visitem el poble d'Àger. Mentrestant, en Claudio, un porteño que parla un català amb accent de Lleida, ho té tot a punt per un asado argentino: 9 kg de carn i chimichurri! Fantàstic. Tots mirem mentre ell, tot metòdic, prepara les brases i cou la carn, el churrasco i el chorizo criollo. Oloreu la flaire?
Deixem el càmping, i ens acomiadem després d'haver passat un cap de setmana genial.
La Serra del Montsec és una serralada calcària entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà, on la força erosiva dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana han aconseguit perfilar espectaculars congosts i cingleres.
Després de dinar anem a donar un volt. Ens arribem a l'ermita romànica de la Mare de Déu de la Pertusa, mirador excepcional sobre l'embassament de Canelles i l'entrada del congost de Mont-rebei. Prometem tornar a la tardor per recórrer-lo en la seva totalitat. Poc després, baixem a l'embassament. L'aigua convida al bany, i la temptació és massa gran. Primer la Paqui, i jo després, ens banyem en les seves aigües fredes.
Preparem el sopar, xerrem als bungalows fins la matinada, i anem a dormir.
Diumenge visitem el poble d'Àger. Mentrestant, en Claudio, un porteño que parla un català amb accent de Lleida, ho té tot a punt per un asado argentino: 9 kg de carn i chimichurri! Fantàstic. Tots mirem mentre ell, tot metòdic, prepara les brases i cou la carn, el churrasco i el chorizo criollo. Oloreu la flaire?
Deixem el càmping, i ens acomiadem després d'haver passat un cap de setmana genial.
Photos powered by Pedraforca i Txema
4 comentaris:
Donem fe i testimoni que en Borràs va banyar-se a les fredes aigues de Canelles. I que ens ho vam passar d'allò més bé.
Records de Pedraforca i Anna.
Ramón, que huevos bañarse a estas alturas de la película y con agua helada Ole! Ole! Y Ole!
Un peto guapo
eiiiii, que jo també hi era a l'embassament, a més vaig entrar dues vegades!!!!!
Quin remojón oi Ramon?
Un remojon de nassos!
Nivaira... a quin llac quedem?
Publica un comentari a l'entrada