dimarts, 28 d’abril del 2009

Metròpolis, de Fritz Lang

Avui, després de la feina, he anat directament a casa a covar el refredat. Sofà i flassada. He vist una de les pel·lícules que tenia pendent des de feia temps: Metròpolis (Alemanya, 1927), de Fritz Lang. Una obra mestra.

La pel·lícula situa la història en una futurista ciutat, plena de gratacels i d'automòbils voladors. L'elit viu de forma luxosa, mentre que un proletariat deshumanitzat treballa sense parar en els soterranis de la ciutat per al seu funcionament. Metròpolis està dirigida per un líder autoritari, el fill del qual rebutja la insensibilitat del seu pare cap a la classe treballadora. Una de les proletàries, Maria, insta els treballadors a buscar una sortida pacífica i esperar el "mediador", una persona que unirà les dues classes socials. Mentrestant, un científic boig rapta la Maria i crea un robot amb la seva imatge per incitar els treballadors a la revolta.

Marxisme, cristianisme, arquitectura futurista, lluita de classes... Sens dubte, una de les millors pel·lícules que mai he vist.

3 comentaris:

issa ha dit...

Fa molt que la vaig veure, tambè em va agradar.
Amb els temps que corrren, sembla que tornem a estar en aquesta situació. Els de dalt i els de baix, cada vegada més marcats.

Unknown ha dit...

Quina gran pel.lícula...

elsenyordelosganchillos ha dit...

Doncs el musical tampoc no té desperdici...