dimarts, 24 de febrer del 2009

El túnel, d'Ernesto Sábato

"El tunel" (1948) va ser la primera novel·la de l'escriptor Ernesto Sábato (Buenos Aires, 1911). Quan es va publicar, va rebre els elogis de la crítica i de dos monstres de la literatura com Thomas Mann i Albert Camus.

La novel·la és la confessió del pintor Juan Pablo Castel, que explica com el seu turmentat amor per María, per qui sent una obsessió malaltissa, el condueix dins d'un túnel sense llum i a un tràgic final.

Autèntic anàlisi psicològic. Un llibre que sobta pel contrast entre la bellesa (castellà enriquit per trets de la parla popular d'Argentina) i la violència del llenguatge.

"La vida aparece a la luz de este razonamiento como una larga pesadilla, de la que, sin embargo, uno puede liberarse con la muerte, que sería, así, una especie de despertar. ¿Pero despertar a qué? Esa irresolución de arrojarse a la nada absoluta y eterna me ha detenido en todos los proyectos de suicidio."

2 comentaris:

albis ha dit...

Aquest és el llibre del que em parlaves ahir? Sí que sembla interessant, dilluns que ve em comentes una mica més les teves impressions.

Anònim ha dit...

hay que leer libros que te hagan soñar y sobre todo que animen !!!! no??