divendres, 26 de setembre del 2008

Malària

Avui he pres el sisè comprimit de mefloquina. Em manquen dues dosis més per finalitzar el tractament preventiu de la malària.

Ara, el que per a mi ha estat una anècdota del viatge, és un greu problema de salut per a la població dels països on la malaltia és endèmica.

Segons l'OMS, aproximadament un 40% de la població mundial està en risc de contraure la malaltia, la majoria dels quals viuen en algun dels països més pobres del món. Cada any, més de 500 milions de persones emmalalteixen severament de malària. La majoria de casos i defuncions es produeixen a l'Àfrica subsahariana, encara que també afecta a països d'Àsia, Amèrica Llatina, l'Orient Mitjà i alguna part d'Europa.

La indústria farmacèutica hauria de dedicar més recursos a combatre aquesta xacra, però és més rendible centrar la investigació a malalties cròniques o degeneratives, pròpies dels països desenvolupats (malalties cardiovasculars, obesitat, càncers...).

És veritat que els laboratoris farmacèutics són entitats privades que el seu objectiu és el benefici empresarial, però hi hauria d'haver molta més regulació i col·laboració entre governs, universitats, entitats públiques i privades per donar resposta als problemes de salut dels països sots-desenvolupats.

1 comentari:

albis ha dit...

Totalment d'acord.