dijous, 11 de setembre del 2008

Cambodja: Phnom Penh

Phnom Penh és la capital del país i el seu centre comercial, econòmic i polític. Hem deixat enrere un país de règim comunista per entrar en una monarquia parlamentària, i el canvi es nota: economia capitalista de mercat i major desigualtat social.

La ciutat té diverses atraccions culturals i històriques. Visitem el Palau Reial (construït en 1866 sota protectorat francès), la Pagoda de Plata (finals del s.XIX), la pagoda de Wat Phnom, el Mercat Central i el Mercat Rus.



Per la tarda ens arribem al Choeung Ek Memorial ("The Killing Fields"), record d'un dels episodis més tràgics de la història del país i de la humanitat. Entre 1975 i 1979, el règim brutal del Khmer roig de Pol Pot controlava el país. En aquest període, uns dos milions de persones varen ser assassinades en camps d'extermini i enterrades en foses comunes.

"Ells van destruir el comerç, el sistema monetari, els llibres de normes i principis de la cultura nacional, escoles, hospitals, pagodes i monuments com els temples d'Angkor, que són la font de l'orgull nacional i mostra del geni, coneixement i intel·ligència de la nostra nació".