diumenge, 20 de juliol del 2008

Norimaki de cogombre, alvocat i salmó

Fa un parell d'anys, la meva cosina Marta em va regalar el llibre Sushi fácil, d'Emi Kazuko (Editorial Optima). El tenia oblidat a la prestatgeria, fins que l'he recuperat recentment, després d'haver tastat aquest plat japonès, un plat que ara tant m'agrada. Avui m'he preparat uns norimaki per dinar.

Primer de tot he elaborat el sumeshi (arròs avinagrat). Després de rentar bé l'arròs, per treure l'excés de midó, es cou durant uns 15-20 minuts. Colem, el posem en un bol, i incorporem lentament el vinagre d'arròs, sense remoure gaire. Quan es refredi a temperatura corporal ja el podrem treballar.

En una superfície neta, hi posem el makisu (estoreta de bambú) i, a sobre, una làmina d'alga nori. Escampem l'arròs per sobre l'alga, fent servir els dits humitejats per una barreja d'aigua i vinagre d'arròs, deixant lliure 1.5 cm al seu extrem.


Ara és el moment de la imaginació. Els he fet de cogombre, alvocat i salmó, ben tallats a làmines, i dipositats en una línia al centre de l'arròs. Ajudant-nos de l'estoreta, ho enrotllem bé. Segellem la part no coberta de l'alga humitejant amb una mica d'aigua. Tallem a trossos transversals.

Acompanyem el sushi amb salsa de soja i pasta wasabi.

4 comentaris:

Pedraforca ha dit...

I els amics? també ho volem tastar per opinar !!! vinga, la propera vegada que facis sushi ens truques !!!

Anònim ha dit...

Cosinet! A mi m'encanta el Sushi, quan vulguis perfeccionar la tècnica m'avises. Per cert, he aprovat les opos a EOI,wooow! Ja quedarem per celebrar-ho.

ramon ha dit...

Pedra, el proper partit del Barça... sushi al canto!

Cosineta, ets un crac! Ja vindré d'alumne, a veure si fas alguna cosa amb el meu anglès.

Prunila ha dit...

Ohhhh! Quina bona pinta! m'encanten els sushis!!!!!!
Si, el Japó està definitivament de moda :)))